Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800

Genetičko testiranje na rak debelog crijeva

Genetičko testiranje na rak debelog crijeva

11/12/2023
coloalert_povecalo.jpg

Novo u Centru za ekspertnu medicinu: ColoAlert test za genetičko testiranje na rak debelog crijeva!

ColoAlert: revolucionarni pristup u ranoj detekciji raka debelog crijeva

Rak debelog crijeva predstavlja zloćudnu izraslinu (novotvorinu) sluznice debelog crijeva. Radi se o jednom od najčešćih karcinoma u svijetu, i najučestalijoj zloćudnoj bolesti u Republici Hrvatskoj. Godišnje u našoj zemlji prosječno oboli oko 3600 osoba, od čega oko 60% muškaraca, a umre oko 2600 osoba, također 60% muškaraca.

Ako se rak debelog crijeva otkrije u lokaliziranom stadiju, petogodišnje preživljenje iznosi oko 90%. Međutim, samo 11% slučajeva raka debelog crijeva je otkriveno u lokaliziranom stadiju, kod 33% osoba bolest je bila regionalno proširena, dok su kod 13% osoba prilikom dijagnoze već prisutne udaljene metastaze.

U ovom kontekstu, ColoAlert predstavlja revolucionarnu inovaciju koja nudi novu dimenziju u skriningu i ranoj detekciji raka debelog crijeva.

Što je ColoAlert?

ColoAlert je neinvazivan test stolice koji se koristi za detekciju raka debelog crijeva. Ovaj test koristi naprednu tehnologiju lančane reakcije polimeraze (PCR) za analizu DNK tumora prisutnog u stolici. On detektira kako krvareće, tako i nekrvareće tumore, pružajući viši stupanj preciznosti od tradicionalnih testova na okultnu krv u stolici. ColoAlert je dizajniran za jednostavnu primjenu kod kuće, čineći ga pristupačnim i praktičnim rješenjem za probir.

 

Prednosti ColoAlerta

1. Neinvazivnost: Za razliku od kolonoskopije, ColoAlert je potpuno neinvazivan, što znači da se može obaviti bez nelagode i rizika povezanih s invazivnim postupcima.

2. Jednostavnost upotrebe: Test se može lako provesti kod kuće, bez potrebe za posebnom pripremom ili posjetom zdravstvenoj ustanovi.

3. Visoka osjetljivost i specifičnost: ColoAlert pruža gotovo jednaku osjetljivost i specifičnost u detekciji raka debelog crijeva kao i kolonoskopija.

4. Detekcija DNK tumora: Ova tehnologija omogućava otkrivanje šireg spektra tumora u odnosu na tradicionalne metode.

5. Pogodnost za visokorizične pacijente: Test je idealan za pacijente koji imaju povećani rizik od raka debelog crijeva ili pokazuju simptome.

6. Smanjenje opterećenja na zdravstveni sustav: Korištenjem ColoAlerta može se smanjiti potreba za invazivnim kolonoskopijama, čime se smanjuje opterećenje na zdravstvene ustanove.

7. Rano otkrivanje za bolje ishode: Rano otkrivanje raka debelog crijeva ključno je za efikasno liječenje, a ColoAlert omogućava brzo i točno otkrivanje.

Zaključak

Inovativni pristup koji ColoAlert nudi u detekciji raka debelog crijeva predstavlja značajan korak naprijed u ranoj dijagnostici i probiru. Svojom jednostavnošću, preciznošću i neinvazivnošću, ColoAlert se ističe kao ključan alat u borbi protiv jednog od najsmrtonosnijih oblika raka. Ovaj test pruža sigurnost i jednostavnost, omogućavajući ljudima da proaktivno upravljaju svojim zdravljem iz udobnosti vlastitog doma.

Za više informacija o ColoAlertu i kako ga možete koristiti, posjetite našu web stranicu ili kontaktirajte naš tim stručnjaka. Budite korak ispred u očuvanju svog zdravlja s ColoAlertom.

 


01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.