Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800


Endoskopija

ENDOSKOPSKO LIJEČENJE HEMOROIDA


Dogovorite pregled

RADNO VRIJEME:


Od ponedjeljka do četvrtka od 10h do 19h
Telefonske informacije od 8-20h
Petkom od 10h do 14h
Telefonske informacije od 8-16h


Slobodno se informirajte

KONTAKTI

Endoskopska ligacija hemoroida, zahvat pri čemu se hemoroid “navlači“ u kapicu aparata, nakon čega se na bazu hemoroida plasira gumica.

Hemorodi predstavljaju anatomski normalnu vaskularnu mrežu analnog kanala. U normalnim okolnostima, ovaj pleksus ne izaziva probleme. Međutim, suvremen način života karakteriziran smanjenim unosom svježeg voća i povrća, sjedećim načinom rada, te zadržavanje na zahodu (primjerice kada se koristi mobitel) prilikom defekacije, dovode do oticanja ovih žila, odnosno pogoduje nastanku hemoroidalne bolesti.

Hemoridalna bolest se najčešće očituje u bezbolnoj pojavi krvi prilikom stolice, a ako se desi upala tada nastaje prilično jaka bol u anusu. Liječenje ovisi o težini simptoma i veličini hemoroida i načelno se može podijeliti u konzervativno – kada je moguće bolest kontrolirati promjenama u ponašanju i primjenom medikamenata (najčešće topičkim mastima), te endoskopsko, odnosno kirurško.

U Centru za ekspertnu medicinu, koristi se metoda endoskopske ligacije hemoroida, pri čemu se hemoroid “navlači” u kapicu aparata, nakon čega se na bazu hemoroida plasira gumica. Ovo dovodi do okluzije (“zatvaranja”) i eradikacije hemoroida,

Sam zahvat se izvodi u kratkotrajnoj anesteziji, bezbolan je za pacijenta i praktički je bez komplikacija. U Centru za ekspertnu medicinu, ovaj zahvat vrše liječnici s višegodišnjim iskustvom u gastrointestinalnoj endoskopiji, pa nam se slobodno obratite s povjerenjem.

Slika 1. Endoskopsko liječenje hemoroida.
(A) Endoskop se uvodi kroz anus, te se potom hemoroid navuče sukcijom ili kliještima u kapicu endoskopa.
(B) Nakon što je hemoroid postavljen u kapicu nendoskopka, plasira se gumica na njegovu bazu.
(C) Shematski prikaz ligiranog hemoroida.01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.