Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800


Endoskopija

ENDOSKOPSKI PREGLED U ANESTEZIJI


Dogovorite pregled

RADNO VRIJEME:


Od ponedjeljka do četvrtka od 10h do 19h
Telefonske informacije od 8-20h
Petkom od 10h do 14h
Telefonske informacije od 8-16h


Slobodno se informirajte

KONTAKTI

Intravenska anestezija je privremeni gubitak svijesti, praćen neosjetljivošću na bol, opuštanjem mišića i zaboravom događaja tijekom kojeg je pacijent pod anestezijom. Anestetici djeluju na na jedno ili više mjesta u središnjem živčanom sustavu.

Snažan razvoj endoskopske pretrage jednjaka, želuca, dvanaesnika, tankog i debelog crijeva doveo je do porasta dijagnostičkih i terapijskih zahvata u probavnom sustavu.
Istodobno, javlja se želja za bezbolnom ili što manje neugodnom endoskopijom.
Bolesnikovo zadovoljstvo važno je u kliničkoj praksi i u ocjeni izvrsnosti zdravstvene službe.
Bol je štogod osoba koja ju doživljava kaže da jest i postoji kad ona kaže da postoji.
Čimbenici koji mogu utjecati na neugodnost pretrage jesu: anksioznost (strah), osobe mlađe od 50 godina, žene, osobito one s iritabilnim crijevnim sindromom, ginekološkim bolestima, nakon histerektomije ili operacija u maloj zdjelici, faringealna preosjetljivost (osjetljivost u grlu), negativno prethodno iskustvo (bolna prijašnja endoskopska pretraga).

Intravenska anestezija je privremeni gubitak svijesti, praćen neosjetljivošću na bol, opuštanjem mišića i zaboravom događaja tijekom kojeg je pacijent pod anestezijom.
Anestetici djeluju na na jedno ili više mjesta u središnjem živčanom sustavu. Primjenjuju se intravenski (venskim putem) pojedinačno ili se mogu kombinirati.
Tijekom anestezije prate se srčana aktivnost, koncentracija kisika u krvi i krvni tlak, a anesteziju izvodi liječnik specijalist anesteziolog.01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.