Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800


ODJELI

Psihologija

Anesteziologija

Dogovorite pregled

RADNO VRIJEME:


PONEDJELJAK-ČETVRTAK 10-19
telefonske informacije od 8-20h
PETAK:10-14
telefonske informacije od 8-16h

Liječnici

MILENA ZAJOVIĆ

Saznaj više o doktoruSlobodno se informirajte

KONTAKTI

Kada je vrijeme za posjet psihologu?

Kada nas boli zub, idemo zubaru, kada je upaljeno grlo, doktoru opće prakse, a kada dođe trenutak u kojem nemir, briga ili bezvoljnost počnu narušavati kvalitetu našega života, vrijeme je za potražiti pomoć psihologa. Zvuči sasvim logično, ali mnogi se ljudi psihologu obraćaju tek kada voda dođe do grla, odnosno kada su se simptomi toliko razmahali da ih onemogućavaju u poslovnom, školskom ili obiteljskom funkcioniranju.

Osim što dovodi do nepotrebne patnje, kasna reakcija može produžiti i proces oporavka. Zato se savjetuje da se psihologu obratite čim ustanovite da imate emocionalne ili mentalne probleme koji vas ometaju u svakodnevnom životu. Neki od njih uključuju:

• Osjećaj tjeskobe
• Muke na poslu, fakultetu ili školi
• Osjećaj preplavljenosti životnim situacijama
• Strahove od određenih mjesta ili situacija
• Pretjerano razmišljanje i osjećaj kao da se ne možete ‘isključiti’ iz svojih misli
• Osjećaj potištenosti i više suza nego inače
• Lakše se naljutite ili se borite s reguliranjem svojih emocija
• Spavanje više ili manje nego inače
• Hranjenje više ili manje nego inače
• Izbjegavanje druženja s drugim ljudima
• Nezainteresiranost za aktivnosti koje ste prije voljeli raditi
• Potreba za čestim pranjem ruku ili ponavljanjem neke druge radnje
• Korištenje supstanci kao što su droge ili alkohol kako bi lakše preživjeli dan

Ovi simptomi mogu biti znak postojeće depresije, tjeskobe ili ovisnosti, a mogu biti i akutna reakcija na stresne okolnosti ili traumatičan događaj. Bez obzira na uzrok, ako ti problemi ili emocije imaju negativan utjecaj na vaše blagostanje i utječu na vašu sposobnost funkcioniranja u svakodnevnom životu, važno je da dobijete potrebnu podršku.

Postoje mnoge vrste terapije koje vam mogu pomoći da nadvladate svoje brige i vratite kontrolu nad vlastitim životom. Prepoznajući potrebe pacijenata CEM-a, u naš tim od veljače dolazi magistra psihologije i kognitivno-bihevioralna terapeutica u superviziji Milena Zajović, s kojom se možete susretati uživo ili online, a radi na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kognitivno bihevioralna terapija (KBT) je terapija razgovorom koja vam može pomoći da upravljate svojim problemima promjenom načina na koji razmišljate i ponašate se. Najčešće se koristi za liječenje tjeskobe i depresije, ali može biti korisna i za druge psihičke i tjelesne zdravstvene probleme. U CEM-u imamo mogućnost ponuditi jednokratnu psihološku procjenu i savjetovanje, ali i kontinuiranu terapiju za one kojima je to potrebno.

Među današnjim generacijama sve je veća svijest o tome da je mentalna higijena važna kao i fizička, te da se mentalnim zdravljem možemo i trebamo baviti i prije nego što nas teškoće obore – naš je savjet da ne čekate, nego nam se obratite s povjerenjem!


Recentni članci


No more posts

centar za
ekspertnu
medicinu


01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.