Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800


ODJELI

Otorinolaringologija


Dogovorite pregled

RADNO VRIJEME:


PONEDJELJAK-ČETVRTAK 10-19
telefonske informacije od 8-20h
PETAK:10-14
telefonske informacije od 8-16h

Liječnici

SANTA VEČERINA VOLIĆ

Saznaj više o doktoru

Slobodno se informirajte

KONTAKTI

Otorinolaringologija se bavi dijagnostikom, liječenjem, proučavanjum I kiruškim postupcima u području uha, nosa I grla,l te glave I vrata.

Kako je područje vrlo široko vrlo brzo je iz otorinolaringologije proizašlo nekoliko subspecijalnosti kao što su fonijatrija, audiologija I plastična kirurgija glave I vrata. I zbog širine područja kojim se bavi otorinolaringolgija je promijenila naziv u Otorinlaringologija ( Bolesti uha, nosa I grla) i kirurgija glave I vrata.

Osim bolesti nosa kao što su razni oblici rinitisa I alergijskih promjena u nosu, upala sinusa, upala ždrijela , otorinolaringologija se bavi I kroničnim upalama tonzila I uvećanjem limfatičkog tkiva u nosnom ždrijelu. Kirurške operacije vađenja mandula i tzv treće mandule izvode isključivo otorinolaringolozi. Obuhvaća dijagnostiku I kirurgiju svih tumora ždrijela, nosa, nosnog ždrijela, donjeg ždrijela I grkljana kao I dijagnostiku I kirurgiju svih bolesti vrata. Tu ulazi I dijagnostikua ( uz timski pristup) I operacija raznih promjena u štitnjači ujključujući I tumore štitnjače. Kod velikih tumora glave i vrata otorinolaringologija se bavi i plastično rekonstrukkrivnim zahvatma. Smetnje gutanja, mirisa I okusa su također sastavni dio otorinolaringologije.

Otorinolaringologija obuhvaća dijagnostiku I liječenje svih bolesti uha, grla nosa, vrata u dječjoj dobi.
Kako je ciljni organi ORL međusobno povezani, ali i potpuno anatomski i funkcijski s donjim dišnim putevima i jednjakom, područje ORL se širi I prem tim organima (bolesti dušnika, gastrolaringofaringeralni refluks…)

Smetnje slušanja, ravnoteže, glasa i govora iako izvorno dio otorinolaringolije su toliko široke i interdicplinarne da su prerasle u njezine subspecijlnosti.
• otorinolaringološki pregled
• videofiberskopija nosnih kavuma
• videofiberskopija epifarinksa
• videofiberskopija vokalnog trakta
• otovideofiberskopija
• UZ vrata I štitnjače
• videofiberskopija akta gutanja


Recentni članci

No more posts

01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.