Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800

LIJEČNICI


Prof.dr.sc.
Vesna Šerić
dr.med.

.

.

Doktor


Prof.dr.sc.
Vesna Šerić
dr.med.

Saznaj više o odjelu

Dogovorite pregled

RADNO VRIJEME:


PONEDJELJAK-ČETVRTAK 10-19
telefonske informacije od 8-20h
PETAK:10-14
telefonske informacije od 8-16h

Slobodno se informirajte

KONTAKTI

Specijalist neurologije

Prof. prim. dr. sc. Vesna Šerić je specijalist neurolog.
Redovita je profesorica na Stomatološkom fakultetu i redovita profesorica na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te redovita profesorica na Medicinskom fakultetu u Osijeku.
Cijeli svoj radni vijek provela je prvo na Klinici za neurologiju, psihijatriju, akoholizam i druge ovisnosti a potom na Klinici za neurologiju KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu.
Tijekom tog razdoblja stekla je veliko iskustvo i znanje u dijagnosticiranju i liječenju cijelog spektra neuroloških bolesti. Bila je pročelnica Zavoda za Vaskularnu neurologiju te pročelnica Odjela Polikliničke djelatnosti s Dnevnom bolnicom. Magistrirala je i doktorirala iz područja vaskularne neurologije.

Kao nastavnik na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu intezivije se bavila, mogućnostima neurorehabilitacije i restorativne neurologije te poremećajima govora.
Stalni je sudski vještak Županijskog suda u Zagrebu te je mentor Hrvatske liječničke komore za stalne sudske vještake .
Kroz rad u Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske ima izuzetno veliko iskustvo u radu sa stradalnicima Domovinskog rata.
Stručno je vrlo aktivna; bila je član Povjerenstva za primarijate Ministarstva zdravstva RH
te dopredsjednica Nacionalnog Vijeća za zdravstvo RH.
Brojni znanstveni i stručni radovi profesorice dr Vesne Šerić, su iz područja vaskularne neurologije, ultrazvučne djagnostike, a koji uključuju i suvremenu neuroradiološku (brain imaging), biokemijsku i genetsku dijagnostiku te područja neurorehabilitacije.

Član :Hrvatski liječnički zbor, Hrvatska liječnička komora,Hrvatsko neurološko društvo HLZ-a, Hrvatsko društvo za neurovaskularne poremećaje HLZ-a, Hrvatsko društvo za intezivnu medicinu HLZ-a, Hrvatsko društvo za ultrazvuk u medicini HLZ- a, Hrvatsko društvo za ultrazvuk u neurologiji, Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara
Član EFNS (EuropeanFederationof neurological Societies, Član American Stroke Association )


Djelokrug rada

u CEM-u:

  • Djelokrug rada
  • Konzilijarno timsko mišljenje ekspertnog tima CEM-a

-Neurološki dijagnostički pregledi: prvi i kontrolni

Ukoliko u svakodnevnom funkcioniranju osjetite poteškoće poput: glavobolje, zamagljenog vida, promjena u ponašanju, kroničnog umora, promjenu ravnoteže ili koordinacije, trnce u rukama ili nogama, smanjenu pokretljivost u rukama ili nogama, nerazgovjetan govor, slabost ili ukoliko ste doživjeli/preživjeli psihičku ili fizičku traumu preporuča se napraviti neurološki pregled.
Neurološki pregled uključuje anamnezu (anamneza sadašnje bolesti, osobna anamneza, obiteljska anamneza) i neurološki status. Neurološki status će,(ukoliko postoje ), utvrditi kliničke znakove oštećenja: vidnog sustava, slušnog sustava, motorike i osjeta, ravnoteže, koordinacije, evaluirati će reflekse i ostalo.

Uobičajeni pregled za utvrđivanje neurološkog statusa sastoji se od:

-Utvrđivanja mentalnog statusa (bolesnikova razina svijesti i interakcija s okolinom) koji se može procijeniti razgovorom s pacijentom i utvrđivanjem njegove svijesti o osobi s kojom razgovara, trenutnom mjestu i vremenu.
-Utvrđivanja motoričkih funkcija i ravnoteže koje se provjeravaju jednostavnim testom “guranja” kada osoba stoji, hoda ili ako stoji zatvorenih očiju, a pritom ga se lagano gurne u jednu ili drugu stranu.
-Pregleda refleksa upotrebom refleksnog čekića. Refleksni čekić koristi se na različitim točkama na tijelu za testiranje brojnih refleksa, koji se primjećuju kretanjem koje čekić izaziva.
-Provođenja senzornog testa koji provjerava funkcioniranje pacijentovih osjeta. To se može učiniti korištenjem različitih instrumenata: tupe igle, metalnih predmeta, mokre vate, ili drugih predmeta na način da se može dodirnuti pacijentove noge, ruke ili druge dijelove tijela i navesti ga da prepozna prirodu dodira (na primjer, vruć ili hladan, oštar ili tup).
-Procjene živaca mozga kako bi se utvrdilo funkcioniranje
-Koordinacijskog ispita pri kojem pacijent hoda po liniji na podu. Pacijenta se također može uputiti da brzo dodirne prste, stopala, nos ili neki drugi dio lica, zatvorenih očiju.
-Mišljenje o terapijskom pristupu
-Procjena najboljeg terapijskog programa
-Mišljenje o suportivnom liječenju neuroloških bolesnika

· U konzilijarnom timu kao ekspert zadužena je za cjelokupnu problematiku te dijagnostiku i liječenje neuroloških bolesti,
· Procjena najboljeg terapijskog programa

Prof.dr.sc. Vesna Šerić dr.med.

Recentni članciNo more posts


01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.