Voćarska 1410000 ZagrebPON-PET10-19NAZOVITE NAS01/4635800099 4635 800

Zima dolazi, vrijeme je za infuzijske terapije u CEM-u!

Zima dolazi, vrijeme je za infuzijske terapije u CEM-u!

19/10/2023
vitamin-c-infuzija.jpg

Zima dolazi, pa je potrebno ojačati imunitet našeg organizma. Stoga vas, s velikim veseljem obavještavamo da u Centru za ekspertnu medicinu započinjemo program infuzijskih terapija! U ovom tekstu možete se informirati o tome o osnovnim informacijama vezano za infuzijsku terapiju, kada se primjenjuje i koje su koristi ove vrste terapije, te osobitostima programa infuzijskih terapija u Centru za ekspertnu medicinu usmjerenih prema liječenju oksidativnog stresa na staničnom nivou i regeneraciji, odnosno jačanju imuniteta našeg tijela.

Što je infuzijska terapija?

Načelno, infuzijska terapija je terapija koja se provodi putem infuzije. Ukratko, postavlja se intravenski put u venu, postavi mala cjevčica – kanila, na koju se spaja infuzijski sistem (boca s ljekovitim otopinama i dovodna cjevčica). Infuzijski sistem se postavlja obično na povišeni položaj, kako bi infuzijska otopina tekla u naš organizam pomoću gravitacije. Infuzije mogu biti brze ili spore („kap po kap“).

Koje infuzijske terapije dajemo su CEMu?

Pored infuzije željeza kod bolesnika s manjkom ovog bitnog minerala, novitet predstavlja Infuzijska terapija usmjerena regeneraciji cijelog tijela. Ovo se postiže liječenjem oksidativnog stresa na staničnom nivou, gdje se primjenjuje otopina Glutathiona, esencijalnih aminokiselina, visokih doza C vitamina, multivitaminima (10 raznih vitamina), koenzima te ostalih nutrijenata,.

Međutim, prednost iv-terapije u odnosu na oralni put primjene, jest brža resorpcija ovih tvari u organizam i brža distribucija u tkiva, te 100% apsorpicija lijekova, dok se lijekovi koje uzimamo na usta apsorbiraju u niskom postotku, svega 20%.

Na koji način pristupamo pacijentu i tko su naši pacijenti ?

Veliki udio naših pacijenata čine osobe koje izuzetno brinu o svom zdravlju, naime radi se o osobama, koje su zdravstveno jako osviještene, te žele – ne samo imati zdravlje – već ga i očuvati. Nerijetko se u ovom slučaju, radi o ljudima koji žive izvan RH, te su sličnu terapiju primali u poznatim svjetskim poliklinikama i bolnicama. Sportaši, političari, diplomati, odvjetnici, liječnici, vrhunski glazbenici iz Hrvatske i svijeta, građani koji žele zdraviji život.

Način pristupa je orijentiran prema pacijentu, što znači da se svakom pojedinom pacijentu pristupa na način da se prvo obavi razgovor ( pregled), sasluša pacijenta , te nakon što saznamo njegove tegobe, upoznamo se o eventualnim ranijim oboljenjima i / ili operacijama, odredim potrebnu intravensku terapiju.

 

Koja je korist infuzijske terapije u očuvanju zdravlja?

Ranije u tekstu napomenuto je da infuzijska terapija služi regeneraciji organizma. Konkretne koristi infuzijske terapije koje primjenjujemo u Centru za ekspertnu medicinu su brojne i uključuju:

  • Podizanje imuniteta ( Herpes, Gripa, Covid, Papiloma virus…itd)
  • Usporava se proces starenja organizma
  • Liječenje kroničnih bolesti organa poput bolesti jetre, srca, pluća, želuca, crijeva, štitnjače
  • liječenje neuroloških bolesti, posebice usporavanje procesa demencije i Alzheimerove bolesti
  • liječenje psihičkih poremećaja (depresije, anksioznosti), liječenje posljedica stresa i užurbanog načina života.
  • kod gubitka glasa, uz našu terapiju funkcija glasnica se brže oporavlja
  • liječenje posljedica preboljele infekcije s COVID-19, a kojih ponekad nismo svjesni da ih imamo
  • infuzijska terapija pomaže u osnaživanju organizma prije planirane operacije, te nakon provedene operacije ubrzava oporavak
  • kod bolesnika s temperaturom, sva febrilna stanja se znatno smanjuju ili nestaju unutar 24 sata
  • terapija za dan poslije, nakon prekomjernog unosa alkohola, cigareta, te ostalih nedozvoljenih sredstava.

 

Tko daje infuzijsku terapiju?

Sretni smo i ponosni, da program infuzijskih terapija vodi prim. dr. Jasna Brezak, specijalista anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja. Ističemo da prim. d.r Brezak ima dugogodišnje iskustvo u liječenju bolesnika sa zatajenjem organa i organskih sustava i voditelj je transplantacijskog programa u Kliničkom Bolničkom Centru Zagreb. Prim. Brezak se educirala iz područja transplantacije jetre u Engleskoj ( Leeds) i u Njemačkoj ( Grosshadern)na edukaciji o cjelokupnom tx programu. Dobitnica je Nagrade grada Zagreba, ali ni niza drugih priznanja u Republici Hrvatskoj, kao i izvan nje.


01/4635800, 099/4635800, info@cem.hr

Pratite nas!


Voćarska 14, 10000 Zagreb

Pronađite nas na karti!


Copyright by BoldThemes 2024 All rights reserved.